Goed Boerenerf

Als gevolg van schaalvergroting en intensivering van de landbouw worden agrarische bedrijven  steeds groter.

Als gevolg van schaalvergroting en intensivering van de landbouw worden agrarische bedrijven  steeds groter. Daarmee groeit ook het erf op en rondom het bedrijf mee en door het gebruiken van grotere en zwaardere machines wordt het erf ook steeds vaker verhard. Op het verharde erf vinden allerlei activiteiten plaats die mogelijk een nadelig effect kunnen hebben op het milieu. Het lozen van voedingsstoffen (nutriënten), gewasbeschermingsmiddelen en andere nadelige stoffen in het milieu en het oppervlaktewater is op basis van wetgeving niet toegestaan. Bovendien heeft ieder agrarisch bedrijf schoon en veilig water nodig voor de bedrijfsvoering en gaan met erfafspoeling waardevolle grondstoffen voor het bedrijf verloren.

Met de EmissieWijzer brengt u eenvoudig het risico op het afspoelen en lozen van voedingsstoffen (nutriënten), gewasbeschermingsmiddelen en andere nadelige stoffen vanaf het verharde erf (= erfafspoeling) in kaart. De wijzer brengt aandachtspunten in kaart en geeft adviezen, tips en oplossingen om de belasting als gevolg van erfafspoeling te verminderen. Het eindresultaat is een boerenerf waar geen of minder erfemissie plaatsvindt.

Hieronder kunt u de EmissieWijzer selecteren die voor uw bedrijf van toepassing is. Via START kunt u de wijzer direct starten. Door op (plaatje icoontje) krijgt u een uitleg over de werking van de EmissieWijzer.

EmissieWijzer Erf
Akkerbouw, Bollen en Fruitteelt

Breng risico op afspoelen en lozen van gewasbeschermingsmiddelen van het verharde boerenerf in kaart. Krijg direct advies en oplossingen om belasting door erfafspoeling te verminderen.

Gebruikt u voor

Met de EmissieWijzer kunt u als akkerbouwer eenvoudig het risico op het afspoelen en lozen van gewasbeschermingsmiddelen en andere nadelige stoffen van het verharde boerenerf (= erfafspoeling) in kaart brengen. Door het invullen van een vragenlijst k...

Ga naar

EmissieWijzer Erf
Akkerbouw, Bollen en Fruitteelt

SECTOREN:
Akkerbouw, Bollenteelt, Fruitteelt
VOORDELEN:
BELANG:
verminderen afstroming gewasbeschermings- middelen vanaf erf
AANBIEDER:
Toolboxteam Water
WEBSITE:

BedrijfsWaterWijzer
Monitoring watermanagement

De BedrijfsWaterWijzer maakt het monitoren van het watermanagement op melkveebedrijven mogelijk. De Wijzer biedt aanknopingspunten voor verbetering van het watermanagement.

Gebruikt u voor

De BedrijfsWaterWijzer maakt het monitoren van het watermanagement op melkveebedrijven mogelijk. De Wijzer biedt aanknopingspunten voor verbetering van het watermanagement. Het is een webapplicatie die opgebouwd is uit zeven modules. Inmiddels is een...

BedrijfsWaterWijzer
Monitoring watermanagement

SECTOREN:
Veehouderij
VOORDELEN:
BELANG:
Het terugdringen van erfafspoeling
AANBIEDER:
WUR, Broos Water
WEBSITE:

EmissieWijzer Erf
Veehouderij

Met de EmissieWijzer Erf Veehouderij brengt u eenvoudig het risico op emissie van voedingsstoffen (nutriënten) vanaf het verharde erf (= erfafspoeling) in kaart. Bij knelpunten worden verbeterpunten, adviezen en oplossingen aangedragen.

Gebruikt u voor

Via START kunt u de EmissieWijzer Erf Veehouderij direct starten. Daarna krijgt u een uitleg over de werking van deze Wijzer

Inloggen

EmissieWijzer Erf
Veehouderij

SECTOREN:
Veehouderij
VOORDELEN:
BELANG:
Het terugdringen van erfafspoeling
AANBIEDER:
Broos Water
CATEGORIEËN:
Regelgeving
Vragenlijst
Resultaat
Advies
Oplossingen

Fyteauscan Wallonië en Vlaanderen

Brengt risico op afspoelen en lozen van gewasbeschermingsmiddelen van het verharde boerenerf in kaart. Advies en oplossingen om belasting door erfafspoeling te verminderen.

Gebruikt u voor

Hieronder kunt u de Emissiewijzer selecteren die voor uw bedrijf van toepassing is. Via START kunt u de wijzer direct starten. Door op (plaatje icoontje) krijgt u een uitleg over de werking van de Emissiewijzer.

Ga naar

Fyteauscan Wallonië en Vlaanderen

SECTOREN:
Akkerbouw
VOORDELEN:
BELANG:
verminderen afstroming gewasbeschermings- middelen vanaf erf
AANBIEDER:
AgriWijzer, Inagro, Topps, Broos Water
WEBSITE:

Goedboerenerf Wijzer
Vallei en Veluwe

Schoon oppervlaktewater is belangrijk. Agrariërs kunnen hieraan ook bijdragen door hun eigen erfsituatie te bekijken en te zien waar verbeteringen mogelijk zijn. Waterschap Vallei en Veluwe wil blijven werken aan voorlichting en bewustwording. De Go...

Gebruikt u voor

Hieronder kunt u de Goedboererf Wijzer selecteren die voor uw bedrijf van toepassing is. Via START kunt u de wijzer direct starten. Door op (plaatje icoontje) krijgt u een uitleg over de werking van de Goedboerenerf Wijzer.

Ga naar

Goedboerenerf Wijzer
Vallei en Veluwe

SECTOREN:
Veehouderij
VOORDELEN:
BELANG:
Altijd op de hoogte van de meest recente milieuwetgeving
AANBIEDER:
Waterschap Vallei en Veluwe, Broos Water
WEBSITE:

Actuele wijzers

Handig voor periodiek gebruik

KringloopWijzer
MELKVEEHOUDERIJ

Met de wijzers op AgriWijzer bent u altijd op de hoogte van de actuele regelgeving, ontwikkelingen, aandachtspunten en oplossingen binnen een agrarisch thema

Hoe werkt het?

Selecteer in het WijzerOverzicht een voor u relevant agrarisch thema. En controleer vervolgens in maximaal 5 stappen, hoe u uw agrarisch bedrijf duurzaam kunt verbeteren inzake het gekozen thema.

AgriWijzer maakt u wegwijs in de wirwar van landelijke regels en eisen van overheden en zet bruikbare tips en praktische oplossingen voor u op een rij. Zo kunt u zich goed (her)- oriënteren op de regelgeving van nu en later.

AgriWijzer stelt u als boer, tuinder en teler in staat om in de ontwikkeling van uw bedrijf de juiste keuzes te maken. U bent verzekerd van onafhankelijk advies en oplossingen om uw bedrijf te laten voldoen aan de actuele regelgeving.

U kiest de Wijzers die voor u relevant zijn en/of waarin u actief bent. Bekijk via het Wijzeroverzicht wat voor u interessant is.

AgriWijzer is ontwikkeld in samenwerking met