Voer

Ruwvoer vormt de basis van het rantsoen voor melkkoeien. Op veel bedrijven in Nederland wordt ruwvoer in eigen beheer geteeld.

Ruwvoer vormt de basis van het rantsoen voor melkkoeien. Op veel bedrijven in Nederland wordt ruwvoer in eigen beheer geteeld. Hierdoor wordt het niet direct inzichtelijk welke waarde het ruwvoer op het bedrijf vertegenwoordigt. Door op het erf zorgvuldig met ruwvoer om te gaan, blijven de voerverliezen beperkt. Dit levert direct een positief resultaat op voor u als veehouder.

De RuwvoerWijzer helpt u hierbij en is een praktische tool voor veehouders om het proces van inkuilen tot het voeren op het veehouderijbedrijf te optimaliseren. Daarnaast kunt u een berekening maken van de benodigde grootte van de voeropslagen op uw bedrijf.

Hieronder kunt u de RuwvoerWijzer selecteren. Via START kunt u de wijzer direct starten. Door op (plaatje icoontje) krijgt u een uitleg over de werking van de BeveiligingsWijzer.

RuwvoerWijzer
Veehouderij

De RuwvoerWijzer is een praktische tool voor veehouders om het proces van inkuilen tot het voeren op het veehouderijbedrijf te optimaliseren. Daarnaast kunt u een berekening maken van de benodigde grootte van de voeropslagen op uw bedrijf.

Gebruikt u voor

Met de RuwvoerWijzer kunt u het proces van inkuilen tot het voeren op uw bedrijf optimaliseren en kunt u de grootte van de benodigde voeropslagen op uw bedrijf bepalen. Ruwvoer vormt de basis van het rantsoen voor melkkoeien. Op veel bedrijven in ...

Start

RuwvoerWijzer
Veehouderij

SECTOREN:
Veehouderij
VOORDELEN:
BELANG:
Kosteneffectief omgaan met ruwvoer, verminderen van voerverliezen, optimaliseren voeropslag.
AANBIEDER:
Bosch Beton, Agridek, Broos Water
CATEGORIEËN:
Regelgeving
Vragenlijst
Resultaat
Advies
Oplossingen