Voer

Ruwvoer vormt de basis van het rantsoen voor melkkoeien. Op veel bedrijven in Nederland wordt ruwvoer in eigen beheer geteeld.

Ruwvoer vormt de basis van het rantsoen voor melkkoeien. Op veel bedrijven in Nederland wordt ruwvoer in eigen beheer geteeld. Hierdoor wordt het niet direct inzichtelijk welke waarde het ruwvoer op het bedrijf vertegenwoordigt. Door op het erf zorgvuldig met ruwvoer om te gaan, blijven de voerverliezen beperkt. Dit levert direct een positief resultaat op voor u als veehouder.

De RuwvoerWijzer helpt u hierbij en is een praktische tool voor veehouders om het proces van inkuilen tot het voeren op het veehouderijbedrijf te optimaliseren. Daarnaast kunt u een berekening maken van de benodigde grootte van de voeropslagen op uw bedrijf.

Hieronder kunt u de RuwvoerWijzer selecteren. Via START kunt u de wijzer direct starten. Door op (plaatje icoontje) krijgt u een uitleg over de werking van de BeveiligingsWijzer.

RuwvoerWijzer
Veehouderij

Voor het optimaliseren van het inkuilproces van ruwvoer op het (melk)veebedrijven en het berekenen van de benodigde opslagcapaciteit op uw bedrijf.

Gebruikt u voor

De RuwvoerWijzer gebruikt u om het inkuilproces van ruwvoer op uw bedrijf te optimaliseren en de benodigde opslagcapaciteit van uw voeropslagen te bepalen. Met de Wijzer vermindert u de voerverliezen en daarmee de voerkosten.

Start

RuwvoerWijzer
Veehouderij

SECTOREN:
Veehouderij
VOORDELEN:
verminderen van voerverliezen, verlagen voerkosten
BELANG:
Kosteneffectief omgaan met ruwvoer, optimaliseren van voeropslag
AANBIEDER:
Bosch Beton, Agridek, Broos Water
CATEGORIEËN:
Regelgeving
Vragenlijst
Resultaat
Advies
Oplossingen

Actuele wijzers

Handig voor periodiek gebruik

PORTAALSYSTEEM
Ruwvoer Verbetering

Met de wijzers op AgriWijzer bent u altijd op de hoogte van de actuele regelgeving, ontwikkelingen, aandachtspunten en oplossingen binnen een agrarisch thema

Hoe werkt het?

Selecteer in het WijzerOverzicht een voor u relevant agrarisch thema. En controleer vervolgens in maximaal 5 stappen, hoe u uw agrarisch bedrijf duurzaam kunt verbeteren inzake het gekozen thema.


AgriWijzer maakt u wegwijs in de wirwar van landelijke regels en eisen van overheden en zet bruikbare tips en praktische oplossingen voor u op een rij. Zo kunt u zich goed (her)- oriënteren op de regelgeving van nu en later.

AgriWijzer stelt u als boer, tuinder en teler in staat om in de ontwikkeling van uw bedrijf de juiste keuzes te maken. U bent verzekerd van onafhankelijk advies en oplossingen om uw bedrijf te laten voldoen aan de actuele regelgeving.

U kiest de Wijzers die voor u relevant zijn en/of waarin u actief bent. Bekijk via het Wijzeroverzicht wat voor u interessant is.

AgriWijzer
is ontwikkeld door