Wijzeroverzicht

Met de wijzers op AgriWijzer bent u altijd op de hoogte van de actuele regelgeving, ontwikkelingen, aandachtspunten en oplossingen binnen een agrarisch thema.

Selecteer een voor u relevant agrarisch thema in het WijzerOverzicht. Controleer vervolgens in maximaal 5 stappen, hoe u uw agrarisch bedrijf duurzaam kunt verbeteren inzake het gekozen thema.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
NieuwsteNaam

EYEGROW
VARKENS WEEGSYSTEEM

Fancom eYeGrow is een 3D camerasysteem voor het wegen van vleesvarkens. Met de eYeGrow gewichtsmonitor kunt u de ontwikkeling van een groep vleesvarkens van dag tot dag volgen.

Gebruikt u voor

Het eYeGrow varkens weegsysteem werkt continu en gebeurt geheel automatisch. De varkens merken niets van het varkens weegsysteem, waardoor het ook geen stress veroorzaakt bij uw varkens.

Info

EYEGROW
VARKENS WEEGSYSTEEM

SECTOREN:
Veehouderij
VOORDELEN:
Continue inzicht in gewicht en voeropname van uw varkens. Stressvrije weging van vleesvarkens zonder groeiverlies. Verbeterde voerstrategie en een betere voerwinst!
BELANG:
Optimale afleverstrategie zonder gewichtskorting. Geen extra arbeid!
AANBIEDER:
Fancom
WEBSITE:

Lely Orbiter
zuivelfabriek

De Lely Orbiter is een systeem dat de melkverwerking op de boerderij betaalbaar, praktisch, veilig en vooral winstgevend maakt.

Gebruikt u voor

De Lely Orbiter is een eerlijke, directe en pure manier van zuivelverwerking op de eigen boerderij om de waarde van de kudde te vergroten en de directe eigen inkomsten te verhogen.

Info

Lely Orbiter
zuivelfabriek

SECTOREN:
Veehouderij
VOORDELEN:
Automatisch melkverwerkingssysteem voor op de boerderij, 24 uur per dag, zeven dagen per week.
Veilig en winstgevend.
BELANG:
Mogelijkheid om eigen melk direct te vermarkten en inkomsten te verhogen.
Beter voor het milieu, zonder afbreuk te doen aan melkkwaliteit en smaak.
AANBIEDER:
Lely
WEBSITE:

COWTOILET
KOEIENTOILET

Het koeientoilet is een automatisch en vrijwillig urineersysteem en maakt gebruik van een natuurlijke zenuwreflex bij de koe, die een plasneiging veroorzaakt.

Gebruikt u voor

Het CowToilet wordt op de banden van de uier van de koe geplaatst en beweegt zachtjes om de zenuw bij de koe te zoeken, tikt deze aan waardoor de koe gaat plassen. De urine wordt opgevangen, afgezogen en opgeslagen.

Info

COWTOILET
KOEIENTOILET

SECTOREN:
Veehouderij
VOORDELEN:
Vrijwillig en koevriendelijk. Gezonder stalklimaat en minder stank. Urine als hoogwaardige meststof
BELANG:
Voorkomt de vorming van ammoniak. Oplossing voor ammoniakemissie.
AANBIEDER:
Hanskamp
WEBSITE:

OPTIMALE IRRIGATIE
EN MESTSTOFDOSERING

Voor de productie van zacht fruit en gewassen is een nauwkeurige dosering van water en meststoffen cruciaal. Alleen zo kunt u de kwaliteit in de hele keten verbeteren.

Gebruikt u voor

Optimale irrigatie draagt aanzienlijk bij aan een hogere productie en een betere gewaskwaliteit. Doordat de irrigatie op het juiste moment start en u de juiste hoeveelheden water en meststoffen toedient.

Info

OPTIMALE IRRIGATIE
EN MESTSTOFDOSERING

SECTOREN:
Fruitteelt, Glastuinbouw
VOORDELEN:
Hogere productie en betere gewaskwaliteit. De module helpt het verbruik van water en meststoffen te reduceren. Stuur een groter teeltgebied aan.
BELANG:
Een optimale balans tussen zuurstof- en vochtgehalte in het substraat levert een gezond wortelstelsel op. Beheer eenvoudig de irrigatie voor verschillende variëteiten of rassen.
AANBIEDER:
PRIVA
WEBSITE:

Total Circulair
Farm Concept

Bij het Total Circulair Farm Concept worden uitwerpselen en urine van varkens opgevangen in een vloeistof en snel ‘weggespoeld’ naar een verwerkingsinstallatie.

Gebruikt u voor

Daarin worden vloeistof en dikke fractie gescheiden. Uit de vloeistof worden ook de andere meststoffen gefilterd en aan de dikke fractie toegevoegd.

Info

Total Circulair
Farm Concept

SECTOREN:
Veehouderij
VOORDELEN:
Geen grote mestopslag meer op uw bedrijf waardoor ongelukken met gevaarlijke gassen worden voorkomen.
BELANG:
Vanuit de stallen veel minder uitstoot van ammoniak, fijnstof en CO2.
De uitspoeling van stikstof in het grondwater is nihil.
De transportbewegingen van mest worden met 75%-80% teruggebracht.
AANBIEDER:
KAMPLAN
WEBSITE:

METHAAN VERMINDERING
OPVANG KOEIENBOEREN

Vermindert broeikasgassen en maximaliseert de melkdagen voor een winstgevende veestapel.

Gebruikt u voor

Het apparaat detecteert wanneer de koe boert - methaan met hoge zuiverheid uitademt - vangt het gas op en zet het om in CO2 en water, waardoor het broeikaseffect met een factor 85 keer wordt verminderd.

Info

METHAAN VERMINDERING
OPVANG KOEIENBOEREN

SECTOREN:
Veehouderij
VOORDELEN:
Inzicht in hoeveelheid geproduceerd methaan per koe om meest productie efficiënte dieren te identificeren, ten behoeve van een minder vervuilende en meer winstgevende veestapel.
BELANG:
Vermindert methaan impact met 85x. Maximaliseren van melkdagen. Vormt opnieuw dierlijk eiwit.
AANBIEDER:
ZELP
WEBSITE:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6

Actuele wijzers

Handig voor periodiek gebruik

AmmoniakWijzer
REDUCTIE

Met de wijzers op AgriWijzer bent u altijd op de hoogte van de actuele regelgeving, ontwikkelingen, aandachtspunten en oplossingen binnen een agrarisch thema

Hoe werkt het?

Selecteer in het WijzerOverzicht een voor u relevant agrarisch thema. En controleer vervolgens in maximaal 5 stappen, hoe u uw agrarisch bedrijf duurzaam kunt verbeteren inzake het gekozen thema.


AgriWijzer maakt u wegwijs in de wirwar van landelijke regels en eisen van overheden en zet bruikbare tips en praktische oplossingen voor u op een rij. Zo kunt u zich goed (her)- oriënteren op de regelgeving van nu en later.

AgriWijzer stelt u als boer, tuinder en teler in staat om in de ontwikkeling van uw bedrijf de juiste keuzes te maken. U bent verzekerd van onafhankelijk advies en oplossingen om uw bedrijf te laten voldoen aan de actuele regelgeving.

U kiest de Wijzers die voor u relevant zijn en/of waarin u actief bent. Bekijk via het Wijzeroverzicht wat voor u interessant is.